rekonstrukce RD a přístavba zimní zahrady - Jihlava

 studie: 2017                                                                                                                                                                                                                                         realizace: 2020

Objekt stojí v uliční zástavbě jako samostatně stojící rodinný dům se zahradou. Jako typová, částečně podsklepená, dřevostavba pro čtyřčlennou rodinu  byla postavena v roce 2002. Nově navržená zimní zahrada lehké ocelové konstrukce se zelenou střechou rozšiřuje obytný prostor směrem do zahrady a zvyšuje komfort bydlení. Pohledově je přístavba maximálně propojena se zahradou celoprosklenou fasádou s posuvnými dveřmi, vnitřní klima je možné regulovat podlahovým vytápěním a venkovními žaluziemi. Zároveň došlo k dispozičním úpravám všech obytných místností v přízemí tj. kuchyně, jídelny a obývacího pokoje z důvodu lepšího vzájemného propojení a napojení na novou přístavbu. Stavebně dále došlo k výměně stávajících bílých plastových oken s dvojskly za antracitová hliníková okna s izolačními trojskly a zateplení půdy a fasády včetně základových pasů. Nová fasáda je bíle omítnuta. Nově osazené klempířské prvky (okenní parapety, dešťové svody, oplechování) byly sjednoceny antracitovou barvou. Objekt po celkové rekonstrukci vyhovuje nízkoenergetickým standardům a i díky tomu mohla být realizace podpořena programem „Zelená úsporám“.