interiér rodinného domu - Jihlava

 studie: 2019                                                                                                                                                                                                                                         realizace: 2020

Impulsem k návrhu nového interiéru obytných prostor v přízemí RD byla celková rekonstrukce objektu včetně výměny oken a zateplení fasády. Na základě zadání od investora jsme navrhli dispoziční změny vedoucí k většímu propojení obývacího pokoje, jídelny a kuchyně novými nebo zvětšenými otvory bez dveří. V kuchyni došlo k přesunu hlavní pracovní plochy pod okna s výhledem do zahrady a realizaci kuchyňského ostrůvku a nových vestavěných skříní. Jídelna získala k původnímu masivnímu stolu vestavěnou čalouněnou lavici. Původní otevřený krb v jídelně byl nahrazen oboustranně prosklenou krbovou vložkou umístěnou do dělící stěny mezi jídelnou a obývacím pokojem, což vyvolalo přesun zóny s multimediální zábavou. Větší pohledová provázanost si vyžádala i materiálové a barevné sjednocení všech tří prostorů v podobě jednotné podlahy, černých kovových prvků, dřevěné dubové dýhy na nábytku a šedého čalounění.